Western Union anlaşmalı bankalar sayesinde uluslararası para transferi çok kolay olmaktadır. Ülkemizde de özellikle yurtdışına para gönderimi ya da para alımı işlemlerinde sürekli olarak Western Union tercih edilmektedir. Western Union transferlerinde, çok sık tercih edilme nedenlerden bir tanesi de işlemlerin anında yapılması ve para transferinin bir saat içinde tamamlanmasıdır. Western Union çok hızlı çalışan bir şirket olduğu için, acil nakit gönderimi konuların da daima öncelik olmaktadır. Uluslararası güvenilirliği bu kadar kanıtlanmış olan Western Union için bizlere gelen sık sorulardan bir tanesi de hangi bankalar da Western Union var sorusu olmaktadır.
Western Union anlaşmalı bankalar 2022 yılı içinde bir önceki yıl ile aynı bankalardan oluşacaktır. Yani bankacılık anlamında 14 banka ile anlaşmalı olan bu şirket, özel kurumlar olarak da bir kaç şirket ile anlaşma sağlamıştır. Yapılan bu anlaşmalar neticesinde ise, kullanıcılar para transferi işlemlerinde bir kaç dakika içinde tamamlayabiliyor. Western union kullanılan bankalar içeriğimizin detaylarına geçmeden önce dilerseniz Banka POS Komisyon Oranları isimli yazımıza da göz atabilirsiniz.
Western Union Anlaşmalı Bankalar 2022
Ülkemiz de Western Union anlaşmalı bankalar 2022 yılında da sayıca fazla olmaktadır. Diğer avrupa ülkelerinde anlaşmalı bankaların sayısı 3-4 ile sınırlı olurken, ülkemiz de bu rakam özel kurumlarla beraber 20’yi bulmaktadır. Özellikle şirket ve gurbetçilerin sürekli para transfer işlemleri yaptığını düşünürsek, Western Union bu konuda büyük avantajlar sağlayan şirketlerin başında gelmektedir. Tabi bu transferler için Western Union komisyon oranları da uygun sayılabilecek tutarlar arasındadır.
Western Union anlaşmalı bankalar tamamında; komisyon ve işlem ücretleri aynı olmaktadır. Yani işlemleri hangi bankadan yaparsanız yapın, ödeyeceğiniz ek masraflar hep aynı kalacaktır. Bu rakamların eşit olması nedeniyle, çalıştığınız banka ya da size yakın olan anlaşmalı banka ile işlemleri gönül rahatlığıyla tamamlayabilirsiniz. Komisyon oranlarında farklılık olmaması, kullanıcıları sürekli bankaların işlem ücretlerini araştırmak zorunda da bırakmıyor.
Western Union geçen bankalar listesini paylaşmadan önce, para transferleri hakkında ufak bir bilgi de vermek istiyoruz. Western Union para aktarım işlemleri 3 temel grupta yapılmaktadır. Avrupa ülkeleri, bağımsız devletler ve diğer ülkeler olarak 3 ana gruba sınıflandırılmış seçenekler arasında, işlem yapmadan önce seçim yapmanız gerekmektedir.
Hangi Bankalarda Western Union Var
Hangi bankalarda Western Union var konusunda bankalar listesini sizlere bu bölümde aktaracağız. Ayrıca Western Union anlaşmalı bankalar ile beraber bir de özel kurumlar mevcut. Bankalar ile sorun yaşayan vatandaşlar, para transfer işlemlerinde Western Union anlaşmalı özel kurumlar listesini de tercih edebilir. Özel kurumlarda da ödenecek komisyon tutarları, bankalar ile aynı olmaktadır.
Türkiye’de hangi bankalarda Western Union var sorusunda, anlaşmalı bankalar şu şekilde listelenmektedir;
- Ziraat Bankası (Tek Anlaşmalı oldukları devlet bankasıdır aynı zamanda)
- Garanti BBVA
- Yapı Kredi Bankası
- Akbank
- Türkiye İş Bankası
- Şekerbank
- ING Bank
- QNB Finansbank
- Albaraka Türk
- Fibabanka
- Anadolu Bank
- Burgan Bank
- Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)
- Türkiye Finans
Ülkemizde Western Union anlaşmalı bankalar listesi bu şekilde oluşmaktadır. Bu listelediğimiz bankaların tamamından Western Union işlemleri aynı komisyon ve ek ücretler ile yapılmaktadır. Ayrıca devlet bankaları arasında Western Union ile çalışabileceğiniz tek anlaşmalı banka Ziraat Bankası olmaktadır. Diğer 2 devlet bankası, Western Union ile anlaşma yapmamıştır ve işlemler yalnızca Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştirilebiliyor.

Western Union ile Gelen Para Hangi Bankadan Alınabilir
Kullanıcılar tarafından bizlere sık yöneltilen sorulardan bir tanesi de Western Union ile gelen para hangi bankadan alınabilir sorusu olmaktadır. Hemen bir üst başlığımız içerisinde listelediğimiz Western Union anlaşmalı bankalar listesinin tamamından gelen para alınabilmektedir. Bu bankaların hepsi anlaşmalı olduğundan, hem para transferi yapma yetkisine, hem de gelen transferin teslim edilmesinde yetki sahibidir. Bu konuda tek dikkat edilmesi gereken nokta, gelen paranın hesaba geçmiş olmasıdır. Yani para transfer edilir edilmez, bazen hemen sisteme düşmüyor. Genellikle 1 saat içerisinde sistemde görünen para, ancak bu şekilde teslim edilebilmektedir.
Western Union ile gelen parayı nasıl alabilirim sorusuna da bu şekilde yanıt vermiş olduk. Dilerseniz, Döviz Bozan ATMler isimli konumuzu da inceleyebilir ve gelen dövizleri rahatlıkla bozdurabileceğiniz bankamatikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Western Union ile Gelen Para Nasıl Alınır
Western Union ile gelen para nasıl alınır konusunda bir kaç farklı alternatifiniz bulunmaktadır. Anlaşmalı olunan tüm bankalar ve özel kurumlar şubelerinden gelen parayı alabildiğiniz gibi, farklı alternatiflerinizde mevcuttur. Western Union ile gelen parayı alma işlemlerinde şu yöntemler kullanılabilir;
- Anlaşmalı bankaların şubelerini kullanmak,
- Anlaşmalı bankaların ATM cihazlarını kullanmak,
- Para gönderimi için bankaların Mobil ve internet bankacılığını kullanmak,
- Yine anlaşmalı özel kurumların şubelerini tercih etmek
Western Union ile gelen para alımı bu temel 3 yöntemle gerçekleştirilebilir. Burada size uygun olanı seçip, işlemleri hızlıca tamamlayabilirsiniz. Para size Western Union üzerinden geldiği için, anlaşmalı bankaların hangisinin bankamatiğine giderseniz gidin, TC kimlik numarası ile işlem yapabilirsiniz. Burada banka ya da özel kurum kısıtlamaları bulunmuyor.
Western Union gelen para transferi konusunu da böylelikle açıklalamış olduk. Western Union anlaşmalı bankalar konumuzun sonra ki kısımlarında komisyon oranları ve ek bilgilere yer vereceğiz.
Western Union Ne Kadar Komisyon Alıyor
Uluslararası para transferi yapmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de Western Union ne kadar komisyon alıyor konusu olmaktadır. Western Union komisyon oranları 2022 son bir kaç yıldır tüm banka ve özel kurumlarda sabit ücret olarak 10 dolar olmaktadır. Yani ne kadar transfer ederseniz edin, hangi ülkeye gönderim yaparsanız yapın, ödeyeceğiniz rakam 10$ olacaktır. Yurtdışında bu rakamlar 10 TL gibi bir ücret olurken, ülkemiz de döviz kuru nedeniyle 100+ TL şeklinde olmaktadır. Tabi taktir edersiniz ki, böyle bir durumda Western Union para transfer ücretine yüksek diyemeyiz.
Western Union komisyon oranları yıl boyunca bu şekilde olacağı ön görülmektedir. Yani 2022 yılı içerisinde hangi dönemde işlem yaparsanız yapın, ödeyeceğiniz işlem komisyon ücreti sabit fiyattan gerçekleştirilecektir. Ödeme işlemleri o günün kur değeriyle TL olarak da yapılabilir. Yani bankalar sizden TL alıp döviz olarak işlem ücreti ödemektedir.
Ziraat Bankası Western Union Ne Kadar Kesiyor
Western Union anlaşmalı bankalar arasında devlet bankası Ziraat Bankası olmaktadır. Diğer banka ve özel kurumlarda olduğu gibi, Ziraat Bankası western union komisyon oranı da 10 dolar olmaktadır. Ziraat bankası kullanarak yurtdışına Western Union ile para göndermek isterseniz, ödeyeceğiniz ücret sabit transfer komisyon ücreti olacaktır. Üzeriniz de dolar yoksa eğer, TL ile o günün kurunu ödeyip bankanız sizin yerinize döviz alımı yapıp ödemeyi dövizle yapmaktadır.
Western Union PTT’den Alınır mı?
Western Union anlaşmalı özel kurumlardan bir tanesi de PTT olmaktadır. Hafta içi PTT şubelerinin açık bulunduğu süre boyunca para transferi ve alımı yapabilirsiniz. Türkiye’de halk dilinde ki adı PTT Western Union olarak bilinse de, bu sadece anlaşmalı bir kurumdur ve aracılık yapmaktadır. Western Union PTT’den alınır mı sorusunun cevabı evet olmaktadır.
Western Union Para Çekme Süresi Ne Kadar?
Western Union para çekme süresi 45 gün, yani 1.5 ay olmaktadır. Eğer alıcı parayı çekmezse, paranın tekrardan gönderici hesabına geçiş süresi 9 ayı bulmaktadır. Yani Western Union sistemlerde parayı 45 gün bekletirken, iade süresinde 9 ay beklemektedir. Kullanıcılar 45 gün sonunda parayı çekemezler ancak iade olmasını beklemek durumunda kalırlar. Bu süreç içerisinde gönderici ek bir talimat verirse, 9 ay beklenmeden yeniden paranın çekilebilmesi sağlanır.
Western Union anlaşmalı bankalar konumuzun burada sonuna geldik. Konumuzda belirtilen banka ve özel kurumların tamamı 2022 güncel listesini kapsamaktadır. Konumuzla ilgili olarak sorun yaşadığınız ya da aklınıza takılan konular için yorum bölümünden bizlere yanıtlarınızı iletebilirsiniz.