Türkiye’de Kredi Kartı Borcu erteleme 2022 yılı itibariyle nasıl yapılmaktadır? Sahip olduğunuz kredi kartları borçları bazen sıkışıklığa neden olabilir. Bu tür durumlar için Kredi kartı borç öteleme işlemleri devreye girmektedir. Bu yöntem sayesinde, mevcut kredi kartı borcunuz bir sonra ki ay ya da aylara yayılabilir. Tabi bunun bir karşılığı olarak da ek gecikme faizi yansıtılır.
Bu yöntemin en büyük avantajı, borcu ödenmemiş göstermez ve kredi sicilinize olumsuz bir etki yaratmaz. Yani gecikme faizini ödersiniz ama gecikmiş sayılmazsınız. Kredi kartı ödeme erteleme işlemleri, işte bu yüzden çok sık kullanılmaktadır ve bir çok insan tarafından tercih edilmektedir.
Kredi kartı borç öteleme konusuyla ilgili bu başlıklarda ilginizi çekebilir. Dilerseniz bu makale sonunda, dilerseniz de bu makaleye göz atmadan önce bu iki yazımızı inceleyebilir ve o konular hakkında da detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.
Kredi Kartı Borcu Erteleme 2022
Kredi kartı dönem borcu, bankanızla ortak olarak belirlediğiniz hesap kesim tarihinin ardından; kredi kartı ekstrenizin düzenlenip size yollandığı tarihe kadar olan süre aralığında çekilen nakit para veya yapılan harcamalar ve önceki dönemlerden kalan ödenmemiş borçları da kapsayan geniş kapsamlı tüm borçlarınızı kapsayan borçlardır. Kredi kartı borcu erteleme 2022 konumuzda, bu ekstre üzerinden işlem sağlanmaktadır.
Dönem Borcu ve Asgari Ödeme Tutarı Nedir?
Dönem borcu, bankanızla belirlediğiniz hesap kesim tarihinden önceki kredi kartınızla yaptığınız harcamaların tümünü gösterir. Kredi kartı dönem borcu, her ay belirlenen tarihte ödenmesi gerekmektedir. Asgari ödeme tutarı ise, adından da anlaşılacağı üzere kredi kartı dönem borcunuzdan ödemeniz gereken minimum miktarı temsil eder.

Yalnızca Asgari Ödeme Tutarının Ödenmesi
Ekonomistler tarafından tavsiye edilen her zaman için kredi kartınızın dönem borcunun asgari ödeme tutarından fazlasını ödemeniz yönündedir. Fakat, yalnızca asgari tutar ödendiğinde ise toplam dönem borcunuzdan asgari olarak belirlenen miktar düşülür ve geriye kalan borcunuza da gecikme faizi uygulanarak yeni borç miktarınız belirlenir.
Genellikle yalnızca asgari ödeme tutarının ödenmesi tavsiye edilmez çünkü daha sonrasında borcunuza eklenen faizler ve fazladan binen ödeme yükü yorucu olabilir. Bu nedenle kendi bütçenize yönelik bir aylık harcama tutarı belirleyip bu tutara uygun harcama yapmanız tavsiye edilir.
Kredi kartı borcunuzun asgari veya dönem ödemesini ödemediğiniz takdirde öncelikle gecikme faizi uygulanır. Daha sonrasında ise asgari ödeme tutarınızın da 3 kez ödenmemesi dahilinde kartınız kapatılır. Size tanınan 90 gün içerisinde hala borcunuz ödenmemişse sizin adınıza yasal takip süreci başlatılır.
Kredi Kartı Erteleme Başvurusu Nedir ve Nasıl Yapılır?
Kredi kartı öteleme konumuzda, şimdi erteleme başvuruları hakkında bilgi sunmak istiyoruz. Son zamanlarda kredi kartı kullanıcıların en çok araştırdığı konu oldu. Kredi kartı erteleme başvurusu her bankadan bankaya değişen başvuru koşulları sunmaktadır. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank gibi bankalar kredi kartı erteleme başvurularını düzenleye başlıca bankalardan oldu. Detaylara inip hangi banka kredi kartı erteleme başvurusunu nasıl düzenlediği ve yaptıkları açıklamaları detaylıca inceleyebiliriz.
Ziraat Bankası Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası kredi kartı borcu erteleme başvuruları Covid-19 salgını süresince de dahil olmak üzere; kredi erteleme işlemleri mobil uygulama, telefon bankacılığı ve bölgenize en yakın olan banka şubesine giderek erteleme işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca Covid-19 salgını süresince de kredi kartı erteleme başvurularınızı daha kolay ve uzaktan yapabilmeniz adına banka müşterilerinin erteleme taleplerini SMS servisi ile de kolayca yapabilmeniz mümkün.

Vakıf Bank Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
Vakıfbank kredi ertelemelerini müşterileri için kolaya indirgeme konusunda hizmet veren bankalardandır. Erteleme işlemlerini Vakıfbank mobil uygulamasından, internet bankacılığından, en yakın banka şubesinden veya 0 850 222 0724 numaralı banka Çağrı Merkezinden veya SMS servisiyle kolayca erteleyebilirsiniz. SMS servisiyle ertelemek isterseniz ERTELE yazıp, kredi kartınızın bulunan son 6 hanesi ve dilerseniz yaptırmak istediğiniz taksit sayısıyla beraber 5724’e SMS gönderebilirsiniz.
İş Bankası Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
İş bankası kredi erteleme işlemleri için İş cep, Maximum Mobil, Maximum İşyerim ve İnternet Şubesinden faiz oranı dâhilinde 3 aya kadar erteleyebilirsiniz.
Denizbank Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
Denizbank kredi erteleme işlemleri ise Denizbank şubelerinden, Denizbank ATM’lerinden, Mobildeniz veya Denizkartım mobil uygulamalarından, 4440800 numaralı banka çağrı merkezinden, SMS sevisi olaraksa ERTELE yazıp boşluk bıraktıktan sonra kartınızın son 6 hanesiyle beraber kullanmayı talep ettiğiniz tutarı 3280’e mesaj göndererek kolayca erteleyebilirsiniz.
QNB Finansbank Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
QNB Finansbank kredi kartı borcu erteleme başvurularınızı QNB Mobil, QNB Finansbank İnternet Şubesi, 0850 222 0 900 numaralı QNB Finansbank Telefon Bankacılığı, size en yakın QNB Finansbank ATM’lerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.
Şekerbank Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
Şekerbank kredi kartı borcu erteleme için bankanın internet şubesine girerek erteleme talebinde bulunabilirsiniz. Bir başka erteleme yöntemi olarak ise çağrı merkezi üzerinden bankayla iletişime geçerek erteleme talebinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bankanın çağrı merkezine 0 850 222 78 78 numaralı müşteri destek hattıyla kolayca iletişime geçerek erteleyebilirsiniz.
TEB Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
TEB bankasındaki 3 aylık erteleme işlemleri için de birden fazla alternatif kolaylık sağlayan yöntem vardır. Ödemelerinizin erteleme işlemleri için TEB şubeleri, 0850 200 0 666 numaralı TEB Çağrı Merkezi aracılığıyla başvuruda bulunabilirsiniz. Çağrı Merkezine yapılan çağrılarda yoğunluktan dolayı bekleme payı olabiliyor bu nedenle görüşmeye alınmak bazen zaman alabilir.
Akbank Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
Akbank kredi borcu erteleme işlemleri için www.akbank.com internet adresine giriş yapıldıktan sonra Kartlarım bölümünden Taksit/Erteleme seçeneğine tıklayarak Akbank Mobil’e giriş yaptıktan sonra Kredi Kartı İşlemleri bölümünden kolayca borç erteleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden kredi kartı borcu erteleme işlemi yapmayı tercih etmeyen müşteriler için bankanın 444 25 25 numaralı Akbank Telefon Şubesinden de yardım alarak işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Halkbank Bünyesinde Kredi Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?
Halkbank, kamu bankası misyonu sebebiyle esnafa ve tüm müşterilerine kolaylık adına kredi kartı borcu erteleme başvurularının genelini SMS servisine yönlendirip ikiye ayırmıştır; SMS ile katılım sağlayan bireysel müşteriler ‘Ertele’ yazıp, ticari kart olarak kullanan müşteriler ise ‘Ötele’ yazıp boşluk bırakarak kartlarının son 6 hanesini Türkiye kullanıcıları 3404’e, KKTC kullanıcıları için ise 3444’e mesaj göndererek kolayca erteleyebilirler.