Kredi Hemen
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
19 Mart 2023, Pazar
Bize Yazın
  • Ana Sayfa
  • Bankalar
  • Krediler
  • Kredi Kartları
  • Yasal Takip
  • Bilgi Arşivi
Kredi Hemen
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Bankalar
  • Krediler
  • Kredi Kartları
  • Yasal Takip
  • Bilgi Arşivi
Kredi Hemen
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Ana Sayfa Bankalar

ATM’den IBANA Para Yatırma Nasıl Yapılır?

ATM'den İbana para yatırma işlemleri tüm bankalar için yapılabilir işlemler arasında olmaktadır. Bu içeriğimizin detaylarında sizlere ATM'den İBAN'a Para Yatırma ücretleri ve işlemlerin nasıl yapıldığı konusunda kısa ve pratik yöntemler ile anlatımlar gerçekleştirdik.

Banka Uzmanı Yazar Banka Uzmanı
1 Mart 2022
ATM'den İbana Para Yatırma 2022

ATM'den İbana Para Yatırma nasıl yapılır?

Ülkemizde aktif faaliyetlerini sürdüren tüm bankamatik noktalarındanATM’den ibana para yatırmaişlemi gerçekleştirilebiliyor. Bazı bankalarda bu işlemler değişik menülerden yapılırken, yine bir çok banka aynı sistemle Bankamatikden ibana para yatırma işlemlerini kullanmaktadır. ATM üzerinden IBAN’a para aktarma süreci başka bankaya gönderimde EFT saatleri uygulamasını takip etmektedir. Aynı banka içi gönderimlerde anında hesaba yansıtılır. Burada İBAN yerine Fast ile gönderilme tercih edilirse eğer, para hesaba anında düşer ve EFT saatlerinin beklenmesine gerek kalmaz.

ATM’den ibana para yatırma ücreti konusunda ise yine bir çok bankalar farklı tarifeler uygulamaktadır. Her bankanın işlem ücretleri aynı olmadığı gibi, bazı bankalar 1-2 lira gibi ücretler ile işlem sağlarken, bazı bankalar da 5-10 liraya kadar işlem sağlayabiliyor. Güncel EFT Ücretleri 2022 bağlantısını kullanarak ATM’den ibana para aktarma ücreti konusunda güncel rakamları öğrenebilirsiniz.

Bu yazıdan neler öğreneceksiniz? Göster
1 ATM’den IBAN’a Para Yatırma 2022
1.1 İBAN Numarası ile ATM’den Para Yatırma
1.2 İBAN Numarası ile Kartsız Para Yatırma
2 ATM’den İBAN’a Para Yatırma Ziraat
3 ATM’den İBAN’a Para Yatırma Vakıfbank
3.1 ATM’den İBANA Para Yatırma Hemen Geçer mi?
3.2 EFT İşlemleri ATM ile Yapılır mı?
3.3 ATM’den İBAN’a Para Yatırma EFT Ücreti Ne Kadar?

ATM’den IBAN’a Para Yatırma 2022

ATM’den ibana para yatırma işlemleri artık rahatlıkla yapabilmektedir. Gerek banka içi gönderim, gerekse farklı bir bankaya EFT işlemlerinde bir iki dakika içinde rahatlıkla transfer işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. EFT ATM ile yapılır mı konusunda İBAN ile gönderim artık hemen gerçekleştirilebiliyor. Hatta teknoloji bir tık daha öteye geçti ve Fast ile gönderimde anında hesaba yansıyabiliyor. Tabi fast ile para gönderim işlemleri bankamatikler ile yapılırsa, işlemlerin adı yine ATM’den ibana para yatırma olmaktadır. Bankaların ATM’lerini kullanarak İBAN’a para transferleri şu işlemler için yapılabilmektedir;

  • ATM’den ibana para yatırma bankalar arası EFT işlemleri yapılabilmektedir.
  • Yine bankamatikten ibana para yatırma işlemleri aynı banka içi işlemler için yapılabiliyor.
  • Fastpay yöntemi kullanılarak ATM’den ibana para aktarma yapabilirsiniz.

Burada ilk iki madde aynı işlem menüsünden yapılırken, son fastpay ile gönderim işlemleri farklı bir menüden gerçekleştirilmektedir. Fastpay işlem ücretleri ile EFT işlem ücretleride genellikle aynı olmaktadır. Yapılan işlem ücretlerinin benzer olması nedeniyle, herkes fast ile gönderime de yönelmiş durumda. Bu sayede gönderilen paralar bankalar arası olsa bile, anında hesaba yansımaktadır. Bizlerinde bu konuyla ilgili önerisi fast ile ATM’den ibana para yatırma işlemi tercih etmeniz yönünde olacaktır.

ATM’den ibana para yatırma konusu iki farklı menüden yapıldığı için bunları da kendi aralarında sınıflandırdık ve anlatımları ayrı ayrı gerçekleştirdik. Ayrıca konuyla ilgili bilinmesi gereken bir diğer nokta, kartlı ibana para yatırma ve kartsız işlem olarak ATM’den ibana para yatırma işlemleri olmaktadır. Her iki işlemde menüler yine farklılık göstermektedir ve işlem yolları ayrıdır. FastPay bağlantısını kullanarak bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İBAN Numarası ile ATM’den Para Yatırma

İBAN numarası ile ATM’den para yatırma işlemin de ilk açıklayacağımız madde kartla yapılan işlemler, yani hesabınızı kullanarak para transferi nasıl yapılır konusu olacaktır. Kartlı işlemlerde bir çok farklı menü bulunduğundan dolayı, işlemlerin hangi menüden yapıldığı bazen kullanıcıların kafasını karıştırabiliyor. ATM’den ibana para yatırma işlemlerinde kartlı gönderimlerde sırasıyla şu adımları takip etmeniz gerekmektedir;

  1. Bankamatiğe kartınızı yerleştirip parolanızı tuşlayınız.
  2. Karşınıza çıkan menüler arasından Para aktarma ya da Para transferi menüsüne giriş yapınız.
  3. Hesaba havale, EFT işlemleri, Fastpay ile gönderim seçenekleri arasından işlem yapmak istediğiniz türü seçiniz.
  4. Karşı tarafın İBAN numarasını tuşlayarak tutarı giriniz ve parayı yatırınız.

ATM’den ibana para yatırma kartlı işlemler için bu 3-4 basit adımla tamamlanmaktadır. 3. madde de açıkladığımız seçimlerden birini hangisiyle para gönderimi yapacağınız da tamamen sizin insiyatifinizde olan bir durumdur. Aynı bankaya gönderim yapacaksanız direkt havale seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Bankalar içi para transferi işlemlerinde FastPay ile gönderime pek ihtiyaç yoktur ve para anında hesaba düşer.

ATM'den İbana Para Yatırma Ücreti 2022
ATM’den İbana Para Yatırma Ücreti 2022 Güncel Tutarlar

İBAN Numarası ile Kartsız Para Yatırma

ATM’den ibana para yatırma işlemlerinde bir diğer kullanılan yöntem İBAN numarası ile kartsız para yatırma işlemleri olmaktadır. Kartsız işlemler aslında daha kolaydır. Kart kullanılan işlemlerde onlarca menü karşınıza çıkarken, kartsız yapılan işlemlerde 2-3 seçenek vardır ve gönderimi çok kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. İban ile kartsız para gönderme işlemleri için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde belirtilmiştir;

  • ATM’den kartsız işlemler menüsüne tıklayınız.
  • Para gönderimi ya da Para transferi yazan bağlantıya tıklayınız.
  • Cebe havale, İsme havale ya da hesaba gönderim seçeneklerinden size uygun olanı seçiniz.
  • Gönderim yapılacak tutarı, karşı tarafın cep telefonu numarasını ve isim soyisim onayı yaparak transfer işlemini tamamlayınız

IBAN Numarası ile kartsız para yatırma işlemleri de bu kadar pratik olarak yapılabilmektedir. Eğer iban yerine hesap ya da cep numarasına para gönderimi yapacaksanız, izlemeniz gereken adımlar yine aynı olmaktadır. Karşı taraf gönderdiğiniz parayı almak için yine ATM kullanmalıdır. Eğer bu konuda net bir bilgisi yoksa, ATM’den TC ile Para çekme isimli yazımıza göz atabilir.

ATM’den ibana para göndermeişlemleri kartsız olarak yapıldığı zaman, dilerseniz sadece TC ve telefon numarası kullanarak da bu işlemleri yapabilirsiniz. Hatta karşı taraf sadece QR kod kullanarak bile gönderdiğiniz parayı çekme işlemlerini tamamlayabilir. Kartsız işlemler menüsü, pratik ve hızlı olması nedeniyle bazen kartlı işlemlerden bile daha çok tercih edilebiliyor.

ATM’den İBAN’a Para Yatırma Ziraat

ATM’den ibana para yatırma Ziraat bankası bankamatikleri tarafından en sık rastladığımız soruların başında gelmektedir. Ziraat bankası işlem sayıları pek çok bankayı geride bıraktığı için, bunun anlatımına ayrı olarak yer vermek istedik. Bilindiği üzere Ziraat bankası ATM’leri onlarca farklı işlem ve yüzlerce alt işlemleri bünyesinde barındırıyor. Bu kadar çok işlemlerin yer aldığı bir bankamatikte bir çok vatandaş tarafından karmaşık bulunuyor. ATM’den ibana para yatırma ziraat şu adımlarla yapılmaktadır;

  1. ATM’ye kartınızı yerleştirip parolanızı giriniz ve giriş tuşuna basınız.
  2. Para transferi bölümünden “Hesaba Para Yatırma” seçeneğine tıklayıp ilerleyiniz.
  3. Karşınıza gelen seçeneklerden “Başka Hesaba Para Yatırma” menüsünü seçip yine ilerleyiniz.
  4. Karşınıza gelen ekrana karşı tarafından telefon numarası ile TC kimlik numarasını yazarak tamam bölümünü seçiniz.
  5. Hesap numarası, şube kodu ya da iban ile gönderim seçerek karşı tarafın İBAN numarasını giriniz.
  6. Son aşama olarak tüm giriş yapılan değerleri kontrol ederek işlemi onaylayınız.

ATM’den ibana para yatırma Ziraat bankası bankamatiklerinden bu aşamalar kullanılarak tamamlanır. Eğer kartsız işlemler ile gönderim yapacaksanız da mantık yine aynıdır. Kartsız işlemler menüsüne giriş yapıp Para transferi bölümünden listelediğimiz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Girmiş olduğunuz bilgilerde bir hata ya da eksiklik çıkarsa, ATM işlemleri onaylamayacak ve hatalı bölümü yeniden girmenizi isteyecektir.

ATM’den İBAN’a Para Yatırma Vakıfbank

Bankamatiklerden para transferi konusunda bir diğer sık kullanılan banka, Devlet bankalarından bir tanesi olan Vakıfbank olmaktadır. ATM’den ibana para yatırma Vakıfbank üzerinden kartlı ya da kartsız olarak iki ana sınıfa ayrılmaktadır. Mantık olarak bakıldığı zaman yine iki işlemde aynı adımlar kullanılarak yapılır ve kartsız işlemlerin giriş bölümü daha kolay olmaktadır.

Mevcut kartınızı Vakıfbank ATM’lerine yerleştirdikten sonra kart şifrenizi tuşlayıp giriş butonuna tıklayınız. ATM’den iban’a para yatırma vakıfbank işlemleri sırasıyla şu şekilde gerçekleştirilmektedir;

  • Para Transferi menüsüne giriş yapınız.
  • İsme Gönderim, TC’ye Gönderim, Hesaba Gönderim ya da İBAN’a gönderim seçeneklerinden size uygun olan butona basınız.
  • Göndermek istediğiniz kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile bankalarda kayıtlı cep telefonu numarasını tuşlayınız.
  • Göndermek istediğiniz kişinin IBAN numarasını girerek, karşınıza çıkan ekrandan bilgileri kontrol edip işleme onay veriniz.
  • ATM’den İbana para yatırma vakıfbank işlemlerinde son olarak işlem fişini alıp karşı tarafa bilgi verebilirsiniz.

Yine ATM’den ibana para yatırma vakıfbank üzerinden kartsız olarak da yapılmaktadır. Giriş bölümünde kartsız işlemler seçeneğini işaretleyerek ilerleyiniz ve sonraki işlemler için üst kısımda belirttiğimiz adımları uygulayınız. Göndermiş olduğunuz para yine Vakıfbank hesabına gidecekse eğer, aynı anda karşı tarafın hesabında para görünecektir. EFT ile gönderim sağladıysanız da EFT saatleri içerisinde işlemler onaylanacaktır.

ATM’den İBANA Para Yatırma Hemen Geçer mi?

ATM’den ibana para yatırma işlemleri aynı banka ya da Fastpay kullanılarak yapılırsa anında geçmektedir. EFT ile yapılan işlemler de ise EFT saatlerinin beklenmesi gerekmektedir. Eğer işlemleri bir EFT saati içerisinde yaptıysanız da 30 dakika içinde karşı tarafın hesabında gönderdiğiniz ücret görünecektir.

EFT İşlemleri ATM ile Yapılır mı?

EFT, Havale ve Fastpay ile gönderim işlemlerinin tamamı ATM ile yapılabilmektedir. Hatta cebe havale, telefona havale gibi gönderim seçeneklerini bile ATM kullanarak yapabilirsiniz. EFT işlemlerinde sizlerden İBAN numarası girmeniz istenirken, havale işlemlerinde hesap numarası girmeniz gerekmektedir.

ATM’den İBAN’a Para Yatırma EFT Ücreti Ne Kadar?

Bankaların havale ve EFT ücretleri farklılık göstermektedir. ATM’den ibana para yatırma ücreti de aynı bankalar için genelde 0 olurken, farklı bankalara gönderilen paralar için 3-10 TL aralığında bir işlem ücreti alınır. Fastpay ile yapılan işlemlerde bu tutar biraz daha düşmektedir.

Benzer Yazılar

Yapı Kredi Kredi Kartı Limit Arttırma
Bilgi Arşivi

Yapı Kredi Kredi Kartı Limit Arttırma

23 Mart 2022
Banka Referans NO Sorgulama 2022
Bankalar

Banka Referans NO Sorgulama Nasıl Yapılır?

3 Mart 2022
Garanti Temassız Özelliği Açma 2022
Bankalar

Garanti Temassız Özelliği Açma Nasıl Yapılır?

26 Şubat 2022

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler İçerikler
  • Güncel EFT Ücretleri
  • Garanti Kartsız Para Çekme
  • Hemen Kredi Veren Bankalar
  • KYK Öğrenim Kredisi Başvurusu
  • Denizbank Simkart Bloke Kaldırma
  • Teminatlı Kredi Kartı Veren Bankalar
Kredi Kartları
  • Maxipuan Geçen Yerler
  • Fiziki Altın Bozan Bankalar
  • Kredi Kartını Nakite Çevirme
  • Kredi Kartı ile Yapılan Ödeme İptali
  • Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır
Krediler
  • Evlilik Kredisi Veren Bankalar
  • En Kolay Kredi Veren Bankalar
  • Konut Kredisi İçin Gereken Evraklar
  • Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar
  • Sicili Bozuk Olana Kredi Veren Bankalar
Kredi Kartları
  • Maxipuan Geçen Yerler
  • Bankalar Altın Bozar mı?
  • Kredi Kartını Nakite Çevirme
  • Kredi Kartı ile Yapılan Ödeme İptali
  • Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır
Bilgi Arşivi
  • Senet Tahsilatı Nasıl Yapılır
  • Tedavüldeki Dolar Banknotları
  • Noter İmza Beyannamesi Ücreti
  • Garanti Bankası Sanal Kart Oluşturma
  • Kara Liste Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır
Kredi Hemen

Copyright © 2020 - 2022 • Kredi Hemen

  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikaları
  • Site Haritası

Sosyal Ağlar

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Bankalar
  • Krediler
  • Kredi Kartları
  • Yasal Takip
  • Bilgi Arşivi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikaları
  • İletişim